Mary Wollstonecraft 1 av 2

Mary Wollstonecraft


Mary Wollstonecraft

Brevromanen Min nordiske reise er basert på Mary Wollstonecrafts observasjoner fra en tre måneders lang reise hun hadde i Norge, Sverige og Danmark sommeren 1795.

 
Forfatter
Marit Kjeksrud Amundsen
Institusjon
Larvik Museum - avd av Vestfoldmuseene IKS
Publisert
13/02/2012
Lisens
Navngivelse-Del på samme vilkår

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Mary Wollstonecraft

Mary Wollstonecraft (27. april 175910. september 1797) var en engelsk feminist, forfatter og filosof. Hun er mest kjent for sin bok Et forsvar for kvinnens rettigheter (originaltittel: A Vindication of the Rights of Woman), men for nordmenn også for sin bok Min nordiske reise, basert på en reise til Norge i 1795.

Wikipedia:Kandidatsider/Mary Wollstonecraft

Kvinne

En kvinne er et kjønnsmodent eller voksent menneske av hunnkjønn. Betegnelsen kan også brukes om alle personer av hunnkjønn for å skille dem fra personer av hannkjønn.

Den motbydelig kvinne

Den motbydelig kvinne er et vanlig litterært grep som ble hyppig benyttet i middelalderens litteratur, kanskje mest kjent i Geoffrey Chaucers Enken fra Baths prolog og fortelling som er en av fortellingene i hans Canterbury-fortellinger (1300-tallet). Motivet avskyelig eller motbydelig kvinne var framtredende i keltisk mytologi og i noe mindre grad i germansk og norrøn mytologi hvor dette kvinnevesenet ofte representerte et herredømme over land. Antagelig har denne tradisjonen til dels blitt videreført i folkeminne og eventyrene i disses representasjoner av hekser og trollkvinner i ulike varianter.

Farlig kvinne

Farlig kvinne (engelsk: Don't Bother to Knock) er en amerikansk dramafilm fra 1952, regissert av Roy Ward Baker og produsert av 20th Century Fox. I hovedrollene spiller Richard Widmark, Marilyn Monroe og Anne Bancroft. Filmen handler om en mentalt forstyrret barnevakt som innbiller seg at en tilfeldig mann er hennes avdøde kjæreste. Manus er skrevet av Daniel Taradash, basert på romanen Mischief, skrevet av Charlotte Armstrong, fra 1951.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens