Mary Wollstonecraft 1 av 2

Mary Wollstonecraft


Mary Wollstonecraft

Brevromanen Min nordiske reise er basert på Mary Wollstonecrafts observasjoner fra en tre måneders lang reise hun hadde i Norge, Sverige og Danmark sommeren 1795.

 
Forfatter
Marit Kjeksrud Amundsen
Institusjon
Larvik Museum - avd av Vestfoldmuseene IKS
Publisert
13/02/2012
Lisens
Navngivelse-Del på samme vilkår

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Mary Wollstonecraft

Mary Wollstonecraft (27. april 175910. september 1797) var en engelsk feminist, forfatter og filosof. Hun er mest kjent for sin bok Et forsvar for kvinnens rettigheter (originaltittel: A Vindication of the Rights of Woman), men for nordmenn også for sin bok Min nordiske reise, basert på en reise til Norge i 1795.

Wikipedia:Kandidatsider/Mary Wollstonecraft

Kjærlighet

Kjærlighet er en menneskelig følelse, vanligvis rettet mot et annet menneske. Kjærlighet er å være glad i noen. Mange vil si at kjærlighet er irrasjonell i sin natur, og derfor er vanskelig å definere, men en kan kanskje gruppere ulike former for kjærlighet:

Si ja til kjærlighet

Si ja til kjærlighet (En hoch der liebre) er en sang som ble skrevet av Jankowski, Schäble og Bernhard og ble gitt ut på singel i 1968 av Wenche Myhre. Den er også å finne på albumet Wenche på topp som ble gitt ut i 1973.

Frøya Fiskeindustri

Frøya Fiskeindustri ble etablert 17. mars 1947 under navnet Frøya Fryseri og for å drive fryseri og kjøleanlegg for foredling og lagring av agn og fiskeprodukterNesset i Frøya i Sør-Trøndelag. En sildoljefabrikk ble åpnet i 1953. I 1954 ble navnet endret til Frøya Fiskeindustri.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens