Isen som ikke måtte smelte 1 av 2

Isen som ikke måtte smelte


Isen som ikke måtte smelte

En elev-fortelling om kjærlighet til isen - og om gamle dagers isproduksjon i Brevik

Fortellingen er laget av Kristine Onarheim, elev ved medier og kommunikasjon, Porsgrunn videregående skole.

Denne fortellingen, sammen med en rekke andre fortellinger knyttet til kystkultur-prosjektet, er bl.a. vist under Kulturnatta i Porsgrunn 7. november 2009.


---

Prosjektet Kystkultur i Telemark viser fortellinger fra Telemarkskysten. Fortellingene er resultat av kurs/workshops i Langesund, Porsgrunn og Kragerø høsten 2009, høsten 2010 og vinter 2011. Filmene er produsert av mange ulike deltakere fra kystkultur-relaterte miljøer i Telemark, samt elever ved 3. klasse i medier og kommunikasjon, Porsgrunn vgs.

Prosjektet handler om å formidle kulturarven på Telemarkskysten med digitale fortellinger som verktøy. Prosjektet er finansiert av Norsk Kulturråd, Telemark Fylkeskommune, Bamble, Kragerø og Porsgrunn kommuner. Verkstedene er gjennomført i samarbeid med Bjarne Nærum ved Høgskolen i Telemark (prosjektleder) og selskapet Jazzmontør.

For mer informasjon - se lenke(r) oppe til høyre.

Du må gjerne legge inn en kommentar til fortellingen i feltet på høyre side.

Og, ikke minst, lag din EGEN fortelling og del den med oss og andre - her!

Forfatter
Kristine Onarheim
Institusjon
Kystkultur i Telemark
Publisert
16/12/2009
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Kategori:Skoleprosjekt

Denne kategorien er ment å tjene som oppsamlingsadresse for elevarbeider, kursartikler m.m.

Is

Is er et mineral av oksidklassen som er fellesnevneren for de 14 kjente faste fasene av vann. I en ikke-vitenskapelig kontekst, blir derimot is brukt om formen Ih, som er den vanligste av disse fasene i Jordas biosfære. Denne istypen er en myk og skjør krystall som kan se gjennomsiktig ut eller ha en matt blåhvit farge, avhengig av hvor ren luften er. Er det andre stoffer som jord blandet inn i isen, kan den se annerledes ut. Den vanligste faseovergangen til Ih er når vann blir avkjølt til under 0° C ved standard atmosfæretrykk. Den kan også sublimere fra vanndamp uten å gå om den flytende fasen, slik som ved rimfrost. Is kan oppstå i mange forskjellige former slik som hagl, isbiter og isbreer, og spiller en viktig rolle i mange meteorologiske fenomener. Iskappene over polarområdene er viktige for det globale klimaet og særlig i vannsyklusen.

.is

.is er Island nasjonale toppnivådomene (ccTLD) for internett. Domenet administreres av ISNIC.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens