Stangnes - fiskerhjem som ble feriested ... 1 av 2

Stangnes - fiskerhjem som ble feriested i havgapet


Stangnes - fiskerhjem som ble feriested i havgapet

Stangnes ligger ytterst ute på Portørlandet i Kragerø. Her er svaberg og badestrender. Huset eråpent hver helg hele sommeren.


---

Prosjektet Kystkultur i Telemark viser fortellinger fra Telemarkskysten. Fortellingene er resultat av kurs/workshops i Langesund, Porsgrunn og Kragerø høsten 2009, høsten 2010 og vinter 2011. Filmene er produsert av mange ulike deltakere fra kystkultur-relaterte miljøer i Telemark, samt elever ved 3. klasse i medier og kommunikasjon, Porsgrunn vgs.

Prosjektet handler om å formidle kulturarven på Telemarkskysten med digitale fortellinger som verktøy. Prosjektet er finansiert av Norsk Kulturråd, Telemark Fylkeskommune, Bamble, Kragerø og Porsgrunn kommuner. Verkstedene er gjennomført i samarbeid med Bjarne Nærum ved Høgskolen i Telemark (prosjektleder) og selskapet Jazzmontør.

For mer informasjon - se lenke(r) oppe til høyre.

Du må gjerne legge inn en kommentar til fortellingen i feltet på høyre side.

Og, ikke minst, lag din EGEN fortelling og del den med oss og andre - her!

Forfatter
Else Bjørg Finstad
Institusjon
Kystkultur i Telemark
Publisert
02/02/2011
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Kystkultur

Kystkultur er et samlebegrep for det som særpreger livet langs kysten av Norge. Det brukes og oppfattes på flere ulike måter: Ofte tenkes det mest på livet og aktivitetene i tiden før utjevningen av livsvilkår skjøt fart for alvor etter krigen, men i en del sammenhenger kommer det fram meninger om at kystkultur er det som skjer på kysten , mens fortidens kystkultur er historie og folkeminne.

Kategori:Kystkultur

Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark

Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark ble etablert i 2006 som en fusjon av fem små museer på kysten av Finnmark. Selskapet eies av kommunene Hammerfest, Måsøy, Nordkapp, Gamvik og Berlevåg. Avdelingene har beholdt sine gamle navn. Disse er: Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms i Hammerfest, Måsøy museum i Havøysund, Nordkappmuseet i Honningsvåg, Gamvik museum og Berlevåg Havnemuseum. Hovedkontoret ligger i Honningsvåg.

Mal:Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark

Det skulle ha vært sommer nå

«Det skulle ha vært sommer nå» var Norges bidrag til Eurovision Song Contest 1975 og ble fremført på engelsk av Ellen Nikolaysen under tittelen «Touch My Life (With Summer)». Melodi og tekst var skrevet av Svein Hundsnes.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens