Risikobaking i Olsens bakeri

Ei anna bakevare va bresselkake, som blei bakt på fint hvetemjøl, mengden med sukker kunne variere. De blei stekt og deretter tørka på hyller inne i bakeriet. Bresselkakene og de søtære kavringane som blei bakt hos konkurrenten Magnus Jansen rett over veien, blei stykka opp og brukt sammen med mjælk til «brød i søll». Nokken foretrakk bresselkakene til Olsen og nokken Jansens kavringær.

De som var unger den gongen har go'e minner om verdens beste boller, som de kjøpte med seg i ein pappirspose. Kakskælkane var au veldig populære. Detta var endestykkene når de lange stengene med vinabrød blei skåren opp. Når vinabrøda var ferdig stekt, kom ungene innom baker Olsen for å få kakskælkær.

Ein anna ting som mange ennå kan se for seg, e åssen baker Olsen sommerstid sto midt i ein sky av kveps inne i bakeriet. Bollen som var fyllt med melis var ofte heilt gul av kveps. Når vinduene sto oppe for å lufte ut varmen, blei det ikkje akkurat bedre!

Bakeriet med steinovn, hyller til brød og kaker og bakebenkene står her intakt den dag i dag, og Bakeriets Venner skaper liv her igjen med stuntbaking under arrangementer.

Share to