Legendariske 16.32,6


Legendariske 16.32,6

Hjallis satte den legendariske verdensrekorden på 10.000 m med tiden 16.32,6

16.32,6. .. stående jubel, lukt av buljong og winer-pølse, knitring i isen. En person reiser seg opp strekker armene mot himmelen i glede. Det er verdensmesterskap i skøyter og Hjalmar "Hjallis" Andersen har satt ny verdensrekord på 10.000m på Hamar stadion. Den legendariske tiden ble 16.32,6.

Hamar stadion har nå (2009) kanskje sin siste vinter med is, stadion skal bygges ut til næringsvirksomhet. I forbindelse med kulturminneåret ble publikum til å skrive inn sine minner fra stadion. Minnene kan gjerne være fra Egil Danielsens spydkast, hundeutstillinger eller hva som helst annet. Bare det er minner fra Hamar stadion, sommer, eller vinter.

 

Se også lenker i høyre felt til mer informasjon om gamle Hamar Stadion - og næringsbygget som reiser seg etter at den gamle stadion ble revet.

Forfatter
Jørn Øversveen
Institusjon
Hedmark fylkeskommune, Jørn Øversveen
Publisert
03/02/2009
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Norske rekorder i friidrett

Dette er en liste over gjeldende norske rekorder i friidrett utendørs, for menn og kvinner. Det er lagt til notat for en del av rekordene, for å gi statistikken mer dybde og interesse.

Olympiske rekorder i friidrett

Olympiske rekorder i friidrett er rekorder satt under de olympiske leker, og som er gyldig etter gjeldende regler satt av Det internasjonale friidrettsforbundet, (IAAF) med henhold til bl.a. vindstyrke og doping. Rekordene skal også godkjennes av både IAAF og Den internasjonale olympiske komite. Olympiske rekorder kan altså kun settes hvert fjerde år, i motsetning til verdensrekorder som kan settes når som helst.

Mal:Olympiske rekorder på skøyter

Olympiske rekorder på skøyter

Olympiske rekorder på skøyter er rekorder satt under de olympiske vinterleker, og som er godkjent av den internasjonale olympiske komité, (IOK) og det internasjonale skøyteforbundet (ISU). Rekordene kan kun settes under olympiske løp, og kan derfor bare settes hvert fjerde år i motsetning til verdensrekorder som kan settes når som helst.

Norske rekorder på skøyter

Denne artikkelen inneholder en liste over de norske rekordeneskøyter.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens