Jødisk liv på Grunerløkka

Jødisk liv på Grunerløkka


Jødisk liv på Grunerløkka

Audio
Jødiske familier lest av Anne Aasheim | Fotograf: Norsk kulturråd

Alt endret seg i Markveien 67 den 26. november 1942.

10 av beboerne ble hentet ut fra sine hjem, arrestert og sendt ut av landet med M/S Donau. Det var Sara Selma og David Jacob Glikman og Davids mor Esther Schuchad. Saras foreldre og fire søsken og naboen Glenny Barchman ble også tatt. Alle ble deportert til Auschwitz. Ingen kom tilbake. 

Digital fortelling brukt ved en demonstrasjon av prosjektet Kultur- og naturreise på Grunerløkka 1. september 2011.

Forfatter
Kultur- og naturreise
Institusjon
Norsk kulturråd
Publisert
31/01/2012
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Okkupasjon

Okkupasjon (fra latin tilegnelse) innebærer å fysisk ta besettelse over et landområde eller gods. Begrepet er særlig brukt om stater når det skjer i strid med folkeretten. Begrepet kan også brukes om et lands ervervelse av et landområde uten offisiell tilhørighet av et annet land (se anneksjon).

Rettshistorie

Rettshistorie er et bindeleddsfag mellom rettsvitenskap og historie. Rettshistoriefaget søker å studere retten historisk. Som perspektivfag søker faget å tematisere rett og rettsvitenskap på historiske måter.

Wikipedia:Underprosjekter/GLAM/Artikler pilotområder KNreise

Wikipedia for arkiv, museum og kunst er et samarbeidsprosjekt med mellom Wikimedia Norge, Kulturrådet og en del ABM-institusjoner for å få flere gode artikler om kunst - og kulturfeltet på plass i Wikipedia.

Krig

Krig er væpnet konflikt mellom to eller flere parter, for eksempel mellom stater, befolkningsgrupper, stammer eller lignende. Den nøyaktige definisjonen av når en spent konfliktsituasjon eller væpnet kamp kan kalles for krig, kan likevel variere, blant annet av hensyn til internasjonal rett og politisk retorikk. Det motsatte av krig blir vanligvis kalt fred.

I krig

I krig er det tredje studioalbumet fra det norske black metal-bandet Vreid. Albumet er begrenset til 500 nummererte kopier i sort voks med tre-sidig omslag.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens