Innstrandens idrettslag 1 av 2

Innstrandens idrettslag


Innstrandens idrettslag

Innstrandens idrettslag ble stiftet 8. august 1920. Her kan du høre historien om oppstarten av idrettslaget.

Innstrandens idrettslag ble stiftet 1920. Idrettslaget holder til i Bodø, og er per i dag et av nordnorges største. Deler av arkivet etter klubben er avlevert til Arkiv i Nordland. I dette klippet får du høre om oppstarten av klubben. Materialet er hentet fra arkivet etter Innstrandens.

Forfatter
Ketil Jensen
Institusjon
Vikvil
Publisert
09/08/2012
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Innstrandens Idrettslag

Innstrandens Idrettslag (stiftet 8. august 1920) er et idrettslag fra områdene Mørkved, Støver og Bertnes i Bodø. Det er et av de største idrettslagene i Nord-Norge, med ca. 1 300 medlemmer (2010). Laget har aktiviteter innen fotball, langrenn, volleyball, barneidrett, idrett for utviklingshemmede, og friluftsliv. Laget er medlem av Norges Idrettsforbund.

Min idrett

Min idrett er en norsk dokumentar- og faktaprogramserie om forskjellige idretter og norske idrettstalenter som hadde premiere på NRK 1 tirsdag den 18. oktober 2011.

Idrett for funksjonshemmede

Idrett for funksjonshemmede refererer til sport tilrettelagt for utøvere med ulike funksjonshemminger. I daglig tale omtales Idrett for funksjonshemmede gjerne som «handikapidrett».

Idrett i Storbritannia

Av idrett i Storbritannia er det snooker og fotball som er mest populært, med unntak av Wales, hvor rugby er størst. Cricket er også populært, særlig i England, samt i tidligere britiske kolonier som India og Australia. Andre utbredte idretter er snooker, friidrett, fekting, motorsport og hesteveddeløp.

Rjukan Idrett

Rjukan Idrett er en stiftelse som driver ulike toppidrettstilbudRjukan i Telemark, i samarbeid med Rjukan videregående skole. Stiftelsen startet som rein alpinlinje, Rjukan Alpin, høsten 1994, men endret fra høsten 2009 til å inneholde flere idretter. Det innebærer idrettstilbud i volleyball, klatring, telemarkskjøring, cross, friluftsliv. Allerede i 2006 var volleyballtilbudet i gang i et samarbeid med Rjukan videregående skole, før Rjukan Idrett ble omdannet offisielt til å ta opp i seg flere idrettstilbud. Rjukan Idrett samarbeider tett med flere lokale idrettslag om de ulike idrettstilbudene, som Rjukan idrettslag, og Rjukan fjellsportgruppe.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens