Historiske øyvandringer 1 av 3

Historiske øyvandringer


Historiske øyvandringer

Hovedøya,Gressholmen og Langøyene er mer enn vakre rekreasjonsområder og badeplasser. Her kan du høre om Langøyenes forvandling fra søppelplass til "riviera", om landets første hovedflyplass på Gressholmen og om klosteret på Hovedøya.

Dette er en episode av historiske vandringer i Oslo, slik de ble vist på TV-Norge/OsloTV i 2005 og 2006. Alle innslagene er laget som et samarbeid mellom Oslo byarkiv og OsloTV.

MANUS
Bård Alsvik

REGI/KLIPP/MANUS
Lasse Ramstad

FOTO
Ronny Johansen
Ann Christin Siljan
Kristine Elshaug Bækken
Veronica Stensrud
Lasse Ramstad
Sara Brym
Tom Aksel Mathiesen
Einar Fagerheim
Petter Jacobsen

Forfatter
Anette Walmann
Institusjon
Oslo byarkiv
Publisert
25/06/2009
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Kloster

Et kloster (fra latin claustrum, «innhegnet sted») er et hus eller kompleks hvor menn eller kvinner lever i henhold til religiøse løfter. Fenomenet er kjent fra flere religioner. Normalt lever menn og kvinner adskilt i forskjellige klostre, men det finnes også eksempler på dobbeltklostre, f.eks. i Vadstena kloster i Sverige.

Gulens forsvarshistorie

Gulen har forsvarshistorie tilbake til da Hæren ble opprettet i 1628, og før det til slaget på Digenes referert i Snorres kongesagaer.[1]

Estlands forsvarshistorie

Estlands forsvarshistorie omfatter to periode: Den første perioden som fri republikk i mellomkrigstiden og den andre perioden etter Sovjetunionens fall i 1991.

Norsk forsvarshistorie

Norsk forsvarhistorie omhandler historien til den organiserte forsvarsmakten i Norge. I dag er det Forsvaret som står for militær makt i landet.

Friluftsliv

Med friluftsliv menes fysisk aktivitet i naturen. Mer spesifikt er det anvendelse av egen fritid i friluft. Med friluft forstås at denne aktiviteten foregår utendørs.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens