Flukten


Flukten

En dramatisk sjøveis flukt fra Eidanger til Strømstad i Sverige under 2. verdenskrig.

---

Prosjektet Kystkultur i Telemark viser fortellinger fra Telemarkskysten. Fortellingene er resultat av kurs/workshops i Langesund, Porsgrunn og Kragerø høsten 2009, høsten 2010 og vinter 2011. Filmene er produsert av mange ulike deltakere fra kystkultur-relaterte miljøer i Telemark, samt elever ved 3. klasse i medier og kommunikasjon, Porsgrunn vgs.

Prosjektet handler om å formidle kulturarven på Telemarkskysten med digitale fortellinger som verktøy. Prosjektet er finansiert av Norsk Kulturråd, Telemark Fylkeskommune, Bamble, Kragerø og Porsgrunn kommuner. Verkstedene er gjennomført i samarbeid med Bjarne Nærum ved Høgskolen i Telemark (prosjektleder) og selskapet Jazzmontør.

For mer informasjon - se lenke(r) oppe til høyre.

Du må gjerne legge inn en kommentar til fortellingen i feltet på høyre side.

Og, ikke minst, lag din EGEN fortelling og del den med oss og andre - her!

Forfatter
Øystein Halvdan Lie
Institusjon
Kystkultur i Telemark
Publisert
30/06/2011
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Flukten

Flukten (orig. Die Flucht) er en tysk spillefilm fra 2007 som handler om Stalins etniske rensning av tyskere fra de østlige delene av Tyskland på slutten av annen verdenskrig.

Kystkultur

Kystkultur er et samlebegrep for det som særpreger livet langs kysten av Norge. Det brukes og oppfattes på flere ulike måter: Ofte tenkes det mest på livet og aktivitetene i tiden før utjevningen av livsvilkår skjøt fart for alvor etter krigen, men i en del sammenhenger kommer det fram meninger om at kystkultur er det som skjer på kysten , mens fortidens kystkultur er historie og folkeminne.

Flukten fra Dakar

Flukten fra Dakar er en norsk film fra 1951 av Titus Vibe-Müller, basert på en dokumentarbok av Eiliv Odde Hauge og Vera Reff om hvordan et internert fruktskip rømte fra Dakar i 1941. Tre fra skipet, Nikolai Fredrik Lindtner, Johan Karlsen og Bjarne Smørdal fikk Krigskorset og ble utnevnt til Order of the British Empire,[1] mens styrmann Henriksen mottok vanlig hyre og ekstraskatt.[2] Boken ble oversatt til en rekke språk.

Flukten fra Apeplaneten

Flukten fra Apeplaneten (originaltittel: Escape from the Planet of the Apes) er en amerikansk sciencefiction- og dramafilm fra 1971 med Roddy McDowall, Kim Hunter og Bradford Dillman i hovedrollene. Regi er ved Don Taylor og manus ved Paul Dehn. Dette er den tredje filmen om Apeplaneten.

Den store flukten

Den store flukten (originaltittel: The Great Escape) er et amerikansk actiondrama fra 1963 med Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, James Donald, Charles Bronson, Donald Pleasence og James Coburn i hovedrollene. Filmen er regissert og produsert av John Sturges.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens