Flukten


Flukten

En dramatisk sjøveis flukt fra Eidanger til Strømstad i Sverige under 2. verdenskrig.

---

Prosjektet Kystkultur i Telemark viser fortellinger fra Telemarkskysten. Fortellingene er resultat av kurs/workshops i Langesund, Porsgrunn og Kragerø høsten 2009, høsten 2010 og vinter 2011. Filmene er produsert av mange ulike deltakere fra kystkultur-relaterte miljøer i Telemark, samt elever ved 3. klasse i medier og kommunikasjon, Porsgrunn vgs.

Prosjektet handler om å formidle kulturarven på Telemarkskysten med digitale fortellinger som verktøy. Prosjektet er finansiert av Norsk Kulturråd, Telemark Fylkeskommune, Bamble, Kragerø og Porsgrunn kommuner. Verkstedene er gjennomført i samarbeid med Bjarne Nærum ved Høgskolen i Telemark (prosjektleder) og selskapet Jazzmontør.

For mer informasjon - se lenke(r) oppe til høyre.

Du må gjerne legge inn en kommentar til fortellingen i feltet på høyre side.

Og, ikke minst, lag din EGEN fortelling og del den med oss og andre - her!

Forfatter
Øystein Halvdan Lie
Institusjon
Kystkultur i Telemark
Publisert
30/06/2011
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Flukten

Flukten (orig. Die Flucht) er en tysk spillefilm fra 2007 som handler om Stalins etniske rensning av tyskere fra de østlige delene av Tyskland på slutten av annen verdenskrig.

Flukten til Watership

Flukten til Watership (engelsk Watership Down) er en roman fra 1972 av den engelske forfatteren Richard Adams om en liten gruppe kaniner.

Flukten fra Sørstatene

Flukten fra Sørstatene (engelsk: «The Great Migration») var en folkevandring på 6 millioner afroamerikanere ut av rurale Sørstatene i USA og mot nordøst, midtvesten og vestlige USA fra 1910 til 1970. En del historikere har skjelnet mellom den første store migrasjonen (19101930), som talte anslagsvis 1,6 millioner utvandrere som forlot de hovedsakelig rurale sørstatsområdene for å komme til de nordlige og midtvestlige industrielle byene, og en andre store migrasjon (1940-1970), hvor 5 millioner eller flere flyttet på seg, inkludert mange til California og andre byer i vest. Mellom 1910 og 1970 flyttet svarte fra 14 sørstater til sør, særlig fra Alabama, Louisiana, og Mississippi, til andre regioner av USA. Flere byfolk med urbane ferdigheter flyttet i løpet av den andre migrasjonen. [1] Ved slutten av den andre migrasjonen hadde afroamerikanere blitt en urbanisert befolkning. Mer enn 80 prosent levde i byer. Et knapt flertall på 53 prosent forble i Sørstatene, mens 40 prosent levde i Nordstatene, og 7 prosent i vestlige USA. [2]

Flukten fra Alcatraz

Flukten fra Alcatraz (originaltittel: Escape from Alcatraz) er et amerikansk actionthriller fra 1979 med Clint Eastwood i hovedrollen. Regi er ved Don Siegel. Filmen handler om en flukt fra fangeøya Alcatraz, og er basert på en bok med samme tittel, skrevet av J. Campbell Bruce i 1963.

Flukten til Athena

Flukten til Athena (originaltittel: Escape to Athena) er en britisk krigs- og eventyr-film fra 1979 regissert av George P. Cosmatos. Hovedrollene innehaes av Roger Moore, Telly Savalas og David Niven.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens