Finse turisthytte


Finse turisthytte

Audio
Lytt til: Finse turisthytte

Finsehytta, ei hytte med ei spesiell forhistorie.

Finsehytta er eit fantastisk utgangspunkt for turar både sørover på Hardangervidda og nordover inn i Skarvheimen. Hytta ligg sentralt plassert midt mellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Med tog nesten til døra er Finsehytta staden for skiturar til langt ut i mai. Her er heile 162 senger fordelt på 2–6 sengerom og sovesal.

Finsehytta vart opphavleg oppført som ein teststad for flymotorar i arktiske forhold, spesielt med tanke på dei krevjande klimatiske forholda på austfronten i Russland.

Bygningane vart overtatt av Den Norske Turistforeningen (DNT) etter krigen og er vorte drive som betjent turisthytte sidan 1949. Dei er vorte utvida og modernisert fleire gongar sia då. Hytta er betjent i tidsrommet mars–mai og juli–september. I dag står ho fram som ei av de viktigaste turisthyttene til DNT.

Som ein kuriositet kan ein nemne at ein på Finsehytta kan drikke øl frå hytta sitt eige mikrobryggeri.
 

Forfatter
Einar Grieg
Institusjon
Rallarvegen
Publisert
17/07/2012
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Friluftsliv

Med friluftsliv menes fysisk aktivitet i naturen. Mer spesifikt er det anvendelse av egen fritid i friluft. Med friluft forstås at denne aktiviteten foregår utendørs.

Rallarvegen

Rallarvegen eller Rallarveien kan henvise til:

Toppsamling (friluftsliv)

Toppsamling er en aktivitet som går ut på å bestige fjelltopper og notere ned hver og en som blir besteget. Hvilke topper man ønsker å samle på bestemmes gjerne ved hjelp av en liste over fjelltopper innenfor et spesielt område eller en spesifikk kategori (f. eks. høyde, vanskelighetsgrad, primærfaktor etc.). Ellers er det bare fantasien som setter grenser.

Kategori:Friluftsliv

Portal:Friluftsliv

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens