Familien Anker: helt privat 1 av 2

Familien Anker: helt privat


Familien Anker: helt privat

Eidsvollsbygningen skal høsten 2011 stenges for restaurering. Elever fra Bygg og anlegg har fått ta et dypdykk inn i huset før restaureringen setter i gang.

Eidsvoll 1814 har samarbeidet med Bygg og anlegg ved EVS om et pilotprosjekt i digitale fortellinger. Elevene fikk høsten 2010 en unik mulighet til å se Eidsvollsbyggningen fra kjeller til loft.

Eidsvollsbyggningen skal nå gjennomgå Norges største restaurering noen sinne. For elevene var dette en unik sjanse til å se nærmere på denne viktige og spennende bygningen før restaureringen sette i gang om ett år.

Hver gruppe fikk en oppgave de skulle ta utgangspunkt i da de skulle lage sine fortellinger. Her har gruppa sett på fasaden på familien Anker som eide Eidsvollsbygningen i 1814.

Forfatter
Eline Birkeland Lorentzen
Institusjon
Eidsvoll 1814
Publisert
02/12/2010
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Eidsvollsbygningen

Eidsvoll

Eidsvoll er en kommune i Akershus. Administrasjonssenteret i kommunen kalles også Eidsvoll eller Sundet. Kommunen grenser i nord til Østre Toten og Stange, i øst til Nord-Odal, i sørøst til Nes, i sør til Ullensaker, og i vest til Nannestad og Hurdal. Eidsvoll er i dag mest kjent for Grunnloven av 1814 som ble underskrevet i Carsten Ankers bolig, Eidsvollsbygningen den 17. mai 1814.

Eidsvoll (tettsted)

Risberget (Eidsvoll)

Eidsvoll Svømmeklubb

Eidsvoll svømmeklubb (ESK, stiftet 1965) er en liten svømmeklubb i Eidsvoll kommune. Eidsvoll Svømmeklubb har godt potensial til å bli en stor klubb, men de mangler et 25-meters basseng. ESK gjør det ganske bra i masters-svømming, og klubben har mange NM-medaljer.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens