Dysfunksjonell Hamsun 1 av 2

Dysfunksjonell Hamsun


Dysfunksjonell Hamsun

Knut Hamsun og familie fotografert av Anders Beer Wilse på Nørholm sommeren 1933. Har Wilse sett sannheten om Hamsunfamilien, eller er det vår etterpåklokskap som overtolker?


Forfatter
Per Olav Torgnesskar
Institusjon
Kulturrådet
Publisert
25/11/2010
Lisens
Navngivelse

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Knut Hamsun

Knut Hamsun (født 4. august 1859 i Vågå/Lom som Knud Pedersen, død 19. februar 1952Nørholm) var en norsk forfatter. Han regnes som en av det 20. århundres mest innflytelsesrike litterære stilister, og står for mange som opphavet til den moderne roman. Han ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 1920.

Marie Hamsun

Marie Hamsun (født Andersen 1881 i Elverum, død 1969Nørholm) var en norsk skuespiller og forfatter, gift med forfatteren Knut Hamsun.

Tore Hamsun

Tore Hamsun (født 6. mars 1912Hamarøy, død 10. januar 1995 i Oslo) var en norsk kunstmaler, forfatter og forlegger.[1].

Mal:Hamsun

Victoria Hamsun

Victoria Hamsun (født 21. juli i 1947) er en norsk godseier. Hun er datter av Arild Hamsun og barnebarn av forfatteren og Nobelprisvinneren Knut Hamsun. Hun er eier av herregården Nørholm og styremedlem i Stiftelsen Nørholm og Ellinor Hamsuns Legat til Nørholms bevaring, som forvalter royaltyinntekter fra Hamsuns bøker. I 1995 opprettet hun gjennom gavebrev Stiftelsen Nørholm, som omfatter møbler, inventar, bøker osv. og sikrer at Knut og Marie Hamsuns hjem blir bevart intakt. Stiftelsen fikk også forkjøpsrett til Nørholm i fall gården skulle søkes overdratt til andre enn Knut og Marie Hamsuns etterkommere.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens