"Drømmen"


"Drømmen"

Norge som jordbrukssamfunn har gjennomgått store endringer. Opplev fortellingen om å drive villsaudrift på lyngheiene på Lygra.

 
Forfatter
Christine Haugsten Ellefsen
Institusjon
Museumssenteret i Hordaland
Publisert
19/02/2010
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Drømmen

Drømmen er en dansk film fra 2006, regissert av Niels Arden Oplev som også har skrevet manuskriptet sammen med Steen Bille.

Husdyr

Husdyr er dyr som mennesket har temmet og holder til nytte eller selskap, eksempelvis bufe og kjæledyr. Av de 16-17 artene som mennesket har temmet, ble 13 temmet i Europa. I Sør-Amerika var det bare lamaen som ble temmet. Urbefolkningen i Nord-Amerika temmet ingen, tvert imot utryddet de hesten som fantes der da de kom[omstridt ]. Det var spanjolene som gjeninnførte hesten til Nord-Amerika og viste indianerne at den kunne brukes som arbeidsdyr.[1]

Drømmen om drømmen

Drømmen om drømmen er et musikkalbum med Tore Hansen, utgitt i 2009.

Drømmen om Alta

Drømmen om Alta er en norsk dokumentar-/naturfilm om Altaelva fra 1987. Den ble tatt opp sesongen 1986, det siste året Altaelva rant fritt før det omstridte Alta Kraftverk ble satt i drift. Filmen følger sesongen fra det spesielle fisket som foregår før St.Hans, og kortfisket etter.
Det er et tett møte med fiskerene, elvebåtmiljøet og kjente personligheter i en av verdens beste lakseelver.

Drømmen og hjulet

Drømmen og hjulet (1964) er en halvdokumentarisk roman om forfatterinnen Ragnhild Jølsen (1875–1908), skrevet av Jens Bjørneboe.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens