"Drømmen"


"Drømmen"

Norge som jordbrukssamfunn har gjennomgått store endringer. Opplev fortellingen om å drive villsaudrift på lyngheiene på Lygra.

 
Forfatter
Christine Haugsten Ellefsen
Institusjon
Museumssenteret i Hordaland
Publisert
19/02/2010
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Drømmen

Drømmen er en dansk film fra 2006, regissert av Niels Arden Oplev som også har skrevet manuskriptet sammen med Steen Bille.

Husdyr

Husdyr er dyr som mennesket har temmet og holder til nytte eller selskap, eksempelvis bufe og kjæledyr. Av de 16-17 artene som mennesket har temmet, ble 13 temmet i Europa. I Sør-Amerika var det bare lamaen som ble temmet. Urbefolkningen i Nord-Amerika temmet ingen, tvert imot utryddet de hesten som fantes der da de kom[omstridt ]. Det var spanjolene som gjeninnførte hesten til Nord-Amerika og viste indianerne at den kunne brukes som arbeidsdyr.[1]

Drømmen om drømmen

Drømmen om drømmen er et musikkalbum med Tore Hansen, utgitt i 2009.

Drømmen om Elin

Drømmen om Elin eller Borgholmsvalsen er en vals gjort kjent av Calle Jularbo. Den blir framført både med og uten tekst. Tommy Körberg gjorde en grammofoninnspilling av sangen i 1969. I 1970 lå den åtte uker på Svensktoppen.[1]

Drømmen om Roma

Drømmen om Roma (utgitt av Aschehoug i oktober 1992) er ei bok skrevet av Jan E. Hansen med bilder av Thor Furulund. Den handler om Roma og er formgitt av Hanne Hansen.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens