Da byen frøys inne 1 av 4

Da byen frøys inne


Da byen frøys inne

Vinterfrosten satte en stopper for Kristianias eksport og byggevirksomhet. Hva skulle arbeiderfamiliene leve av når arbeiderne ble sendt hjem tomhendte?

Ole Olsen var en av mange som måtte ty til fattigkassa når kulda satte inn og han sto uten arbeid eller lønna gikk ned til det minimale. Vinteren var en hard tid for Kristianias mange fattige.

Forfatter
Johanne Bergkvist
Institusjon
Oslo byarkiv
Publisert
27/10/2010
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Arbeidsledighet

Arbeidsledighet eller arbeidsløshet oppstår når det er et større tilbud av arbeidskraft enn det som etterspørres. Det vil si at det er personer som søker arbeid til de vanlige lønnssatsene, men som ikke oppnår å bli sysselsatt på det åpne arbeidsmarkedet. Arbeidsledighet innebærer også at mennesker som faktisk ønsker å arbeide (og som er arbeidsfør), ikke kan arbeide med det de er kvalifisert til.

Uvær (skuespill)

Uvær (svensk: Oväder) er et skuespill av August Strindberg fra 1907. Det er det første av Strindbergs kammerspill. De andre er Branntomten, Spøkelsessonaten, Pelikanen og Svarta handsken.

Kategori:Uvær

Keynesiansk arbeidsledighet

Keynesiansk arbeidsledighet (også kalt Etterspørselsbestemt ledighet eller Konjunkturledighet) er en teori om arbeidsledighet som ble utarbeidet av John Maynard Keynes. Teorien har blitt mye brukt, og også videreutviklet. I dagens samfunn er derimot Keynes' opprinnelige teorier mindre holdbare, da flere faktorer spiller med nå enn det gjorde på Keynes' tid.

Tresko

Tresko er sko laget av tre.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens