Bestemor og


Bestemor og

Min bestemor Hjørdis Signora var født i 1899 i Bragernes, men vokste opp som pleiedatter hos Johan og Karen Pettersen på Løkka bruk i Bærum.

Hvilke kilder kan vi stole på? Dette er et eksempel på at den primære kilden har større verdi enn en avskrift - selv avskrifter som er utarbeidet av en prest/øvrigheta.

Sognepresten i Bragernes sendte i 1902 Hjørdis en avskrift av kirkeboka der det sto hun var "uekte barn".  Jeg kan lese i kirkeboka som nå er på nettet at hun hadde andre foreldre enn det avskriften sa, var født på en litt annen dato og var såkalt "egte" født. Jeg kan bare spekulere i hvorfor...

Forfatter
Ellen Røsjø
Institusjon
Oslo byarkiv
Publisert
18/01/2010
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Bestemor (album)

Bestemor er et musikkalbum med SJUENDE FAR i huset, utgitt i 2008. Dette er bandets første og hittil siste plateutgivelse.

Alle tiders bestemor

Alle tiders bestemor (engelsk originaltittel: Gran) er en britisk stop-motion animert TV-serie fra 1983 om en uvanlig, men koselig bestemor og hennes barnebarn.

Bestemor Duck

Bestemor Duck (engelsk: Elvira «Grandma Duck» Coot) er en fiktiv figur i Andeuniverset.

Besteforeldre

En besteforelder er faren eller moren til en persons egen far eller mor; henholdsvis bestefar eller bestemor. Faren og moren til en persons far er henholdsvis farfar og farmor. Faren og moren til en persons mor er henholdsvis morfar og mormor. En person har fire besteforeldre, biologisk sett, men nye familiekonstellasjoner og gjengifte kan lett utvide antallet.

Slekt

Slekt eller slektskap betegner en felles opprinnelse for enten personer, andre organismer, arter, biologiske grupper eller – i overført betydning – også ideer eller ting. Den nøyaktige definisjonen varierer, avhengig av hvor mange foreldre eller stamformer de relevante enhetene har:

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens