Akerselva


Akerselva

Startpunktet for den industrielle revolusjon i Norge. Vaskevann, badevann og drikkevann for Oslos befolkning og til tider "en heselig rynke i byens ansikt". Filmklippene gir et innblikk i Akerselvas mangslungne historie.

Dette er en episode av historiske vandringer i Oslo, slik de ble vist på TV-Norge/OsloTV i 2005 og 2006. Alle innslagene er laget som et samarbeid mellom Oslo byarkiv og OsloTV.

MANUS
Bård Alsvik

REGI/KLIPP/MANUS
Lasse Ramstad

FOTO
Ronny Johansen
Ann Christin Siljan
Kristine Elshaug Bækken
Veronica Stensrud
Lasse Ramstad
Sara Brym
Tom Aksel Mathiesen
Einar Fagerheim
Petter Jacobsen
 

Forfatter
Anette Walmann
Institusjon
Oslo byarkiv
Publisert
08/07/2009
Lisens
Opphavsrett

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Akerselva

Akerselva er ei elv som renner gjennom Oslo. Den går fra Maridalsvannet i Maridalen, gjennom Bydel Nordre Aker, Bydel Sagene, Bydel Grünerløkka, Sentrum og Grønland i Bydel Gamle Oslo, og renner til slutt ut ved Paulsenkaia i Bjørvika. Elva er nederste del av Nordmarksvassdraget, som i sin tur tilhører Oslomarkavassdragene. Akerselva er 9,8 kilometer lang[1] og har et fall på 149 meter. Den har et nedbørfelt237,911 km² og middelvannføringen ved munningen er 6,43 m³/s.[2]

Kategori:Akerselva

IK Akerselva

IK Akerselva er en norsk innebandy-klubb fra Sagene i Oslo, startet 9. juni 1983. Klubben spiller hjemmekampene sine i Kringsjåhallen.

Kategori:Broer over Akerselva

Friluftsliv

Med friluftsliv menes fysisk aktivitet i naturen. Mer spesifikt er det anvendelse av egen fritid i friluft. Med friluft forstås at denne aktiviteten foregår utendørs. Friluftsliv skiller fra sport ved mangelen på kunstige regler for hvordan den skal utføres. Unntatt her er da regler for sikker ferdsel, utøvelse og oppførsel.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens